Kábelköteg gyártás


kabelkoteg-gyartas-uj-kabel-keszul-fejlec

Egy kisteherautót vontattak a szervizbe. A hibajelenség csupán annyi volt, hogy füstölt az autó. Kigyulladt a kábelköteg, amit el is kellett oltani. A sofőrön múlott, hogy nem keletkezett nagyobb kár. Némi tanakodás és árajánlatkérések után a tulajdonos a kábelköteg legyártása mellett döntött. Az új gyári köteg több százezer forint lett volna. A legyártás anyagköltsége 40-50 ezer forint.

Egy apró kontakt hiba, vagy a vezeték szigetelésének sérülése elég súlyos és költséges következményekkel járhat. A károkat a sofőr gyors reakciója előzheti meg, vagy legalább is csökkentheti a javítási költségeket. Egy gépjárműben több az éghető anyag, mint a nem éghető. Ha egyszer lángra kap valami és nincs azonnal eloltva, akkor az egész autó porrá éghet, nagyon rövid idő alatt. Fontos tehát ilyenkor a gyors reakció.

Van előjele annak, hogy valami ki fog gyulladni az autóban?

A legtöbbször van. Ha nem hirtelen bekövetkezett zárlat miatt gyullad ki az autó, hanem mondjuk egy vezeték hibája okozza, akkor annak vannak előjelei. Ilyenkor szokatlan szagot érzünk vagy az utastér, vagy az autó közelében. Égett, vagy olvadt műanyag szagot. Ha nem kábel, hanem valami tekercs melegszik vagy ég, akkor annak is elég jellegzetes kellemetlen szaga van. Intenzívebb zárlatkor elképzelhető hogy füstöt is tapasztalunk, ilyenkor már nincs sok hátra ahhoz, hogy kigyulladjon az autónk.

Mi a teendő, ha felmerült a gyanú, hogy kábelzárlat van, vagy kigyulladt az autó?

Első és legfontosabb, hogy ne pánikoljunk. Ilyenkor késlekedés nélkül le kell állítani az autót. Ha nem egyértelmű, akkor meg kell győződni róla, hogy az autóból jön-e, vagy kintről jött-e be. Ha füstöt is látunk, akkor egyértelmű, hogy az autónk kigyulladt. Ilyenkor az első teendő, hogy az utasainkat kiszállítjuk az autóból. Majd az akkumulátor sarut le kell kötni. Némelyik autóban gyors csatlakozós az akkusaru, némelyikben csavarral van rögzítve, amihez általában 10-es vagy 13-as kulcs kell. Célszerű egy csillag villás kulcsot az autóban tartani. Ha lekötöttük az akku sarut, akkor próbáljuk meg megkeresni, hogy hol keletkezett a zárlat. Ha látunk füstöt, akkor ez nem nehéz, ha nem akkor lehet még nem olyan nagy a baj de próbáljuk magunkat a szaglásunkra bízni. Ha megvan a forrás helye, akkor próbáljuk meg lehűteni a kábelköteget, ha nem kapott lángra, akkor is, mivel még begyulladhat. Ha nem birkózunk meg vele és még mindig füstöl vagy ég, akkor mindenképp tűzoltókat kell hívni.

Itt még beszerelt állapotban a leégett kábelköteg

Kiszerelt állapotban és szétboncolva

Készül az új kábelköteg

 

Archívum

Látogató statisztika

  • 3891Ez a cikk olvasva:
  • 72353Összes látogató: